Ønsker du sol og sommer, og hvide sandstrande med helt turkisblåt vand? Så skal du tage til El Nido på Palawan på Filippinerne. El Nido på Palawan har nemlig nogen af verdens bedste sandstrande. 

El Nido på Palawan på Filippinerne er stedet man skal tage hen, hvis man ønsker bounty strande med det reneste klare vand, og muligheden for at snorkle fra strandkanten af. Palawan er særlig kendt for sine klipper og skjulte laguner.

Dykning i helt rent krystalklart vand

Palawan er helt specielt, og noget som man bare skal opleve. I El Nido på Palawan bliver der virkelig passet meget nøje på naturen, og derfor kan du også være helt sikker på at vandet som du bader og dykker i, er helt ren og fri for skrald og plastik. På Palawan er det muligt at dykke i koralrev, hvor der kan opleves mere end 800 forskellige dyrearter. Området er rigtig godt til folk, som ikke har dykket meget, men det er også helt ideelt for den erfarne dykker med mange dyk i bagagen. 

Et lille tip til dykkerentusiasten:

Er du en erfaren dykker, så kan du med fordel tage til Coron, hvor du har mulighed for at se vrag fra 2. verdenskrig. Coron er desuden kendt for sin smukke natur og helt klare vand.

Filipinsk kultur

Palawan byder på rigtig meget smuk natur, og Palawan er altså en ægte paradis. På Palawan har du mulighed for at opleve Filipinsk kultur i form af gadekøkkener hvor der bliver grillet fisk i stor stil, som er frisk fanget direkte fra havet. Det er altså super lækkert! Palawan er kuperet med grønne bjerge, bjergveje og bøfler på rismarkerne – ren idyl! 

Den nemmeste måde at komme rundt på øen, er med små vans eller mini busser. De kører fra de forskellige byer og hotellerne er altid gode, til at hjælpe med at booke et lift, hvis der er behov for det. Øen syner ikke stor men alligevel tager alt transport længere tid end man regner med. Vejene er  nemlig meget snoede og går hen over bjerge, så det er et helt andet terræn, end hvad vi er vant til hjemmefra. Dog er transport billigt, og koster ikke det store.

Palawan er et sandt paradis, som består af smuk natur, lækre sandstrande, søde indbyggere og så er det billigt at leve på Palawan. Palawan er altså det perfekte sted, hvad end du er backpacker eller bare på en almindelig rejse, og leder efter et lækkert varmt sted med flotte store sandstrande. 

You may also like