Mange gange, når der bliver slettet data på computeren og det ikke kan blive genskabt, så skyldes det faktisk helt almindelige menneskelige fejl. Måske var du ved at rydde op i dine filer, og kom til at slette den forkerte. Og da du opdagede det, var de 30 dages frist for at gemme indhold i papirkurven udløbet, og filen var dermed forsvundet for altid. Eller måske kom du ved en fejl til at overskrive en fil med forkerte data, og herefter var det ikke længere muligt at genskabe filen.

Det kan du heldigvis rette op på, hvis altså du har taget en backup.

Med en backup-løsning såsom Office 365 backup bliver filer og data på din computer, telefon etc. kopieret over på en anden enhed, hvor det ligger trygt og godt, sådan så du altid kan genskabe dine filer og data, hvis uheldet skulle være ude og indhold på din computer blev slettet eller ødelagt.

Pas på minderne

Sikkerhedskopiering og backup af computeren eller andre digitale enheder, såsom din telefon og tablet betyder ganske enkelt, at der bliver lavet en kopi af de filer og data, der ligger på din enhed. Det kan være dine sjove personlige videoer, dine mindeværdige billeder fra ferien i Tyrkiet og fra din farmors 80-års fødselsdag på Den Gamle Kro. Det kan være dine musikindspilninger eller de mange dokumenter, du har siddet og arbejdet på i timevis foran computeren, og som for alt i verden ikke må forsvinde. Og alt det andet indhold, der nu engang ligger på din computer, og som du sikkert ikke vil være glad for at miste, hvis uheldet skulle være ude.

3 grunde til at lave backup i skyen

Der er flere forskellige måde, du kan foretage backup. De kan have en ekstern harddisk liggende, hvor du selv gemmer fra din egen computer, telefon eller tablet over på. Du kan gemme dit indhold ovre på en anden enhed. Og sidst men ikke mindst kan du vælge at have dit indhold liggende i skyen.

Sidstnænvte mulighed har en del fordele. 

Når du gemmer i skyen, har du gemt et sted, der er langt væk fra dit eget hus eller kontor. Det vil sige, at hvis der for eksempel er brand i bygningen elelr hvis en tyv stjøler dit udstyr, så har du stadig adgang til filerne.

En anden fordel er, at du altid har adgang til dine filer uanset hvor du er, når du har dem liggende i skyen. Via din computer, smartphone eller tablet kan du få adgang til dine filer, uden at du skal downloade dem, og du er også sikret, at det er den nyeste version.

Endelig kan du også dele dine filer og mapper med andre mennesker, når de ligger i skyen.

 

You may also like