Blog

Sådan finder du den perfekte julegave

At give og modtage julegaver kan være en stressende affære, uanset om det er til familie, venner eller kæreste. Derfor vil vi her komme med en guide, som kan hjælpe dig med at falde i en faldgruppe af de helt forkerte gaveideer. Her kan du også finde flere gode råd til den perfekte julegaveidé: Julegaver her.

Giv ikke gavekurve eller billige gaver

Videnskaben siger, at det er en fejl at samle en stor gave – målt i værdi – med en mindre gave, uanset hvor sød de ser bundet sammen med båndet rundt om. Undersøgelser har vist, at vi har en tendens til at beregne værdien af ​​vores gaver. Så forestil dig at du har købt et fint og dyrt smykke og andre får et billigt plastikarmbånd. Uanset hvor meget de hver især kan lide gaverne individuelt, desto billigere vil man devaluere de dyrere, og således viste undersøgelsen, at den samlede glæde hos modtageren af den billige gave, vil blive dæmpet.

Forsøg ikke at være sjov

Julegaver kan tydeligvis være en alvorlig affære, så køb kun vittighedsgaver på egen risiko. At give en kvinde i dit liv smukt pakket creme mod appelsinhud, en deodorant eller en bog til vægttab, svarer til at føre psykologisk krigsførelse og kan med det samme sætte en dæmper på den gode julestemning. Jul er en tid for kærlighed og hygge, så at antyde at nogen har et problem, som de skal arbejde på, kan være et farligt territorie, at bevæge sig ud på – også selvom intentionen måske var ganske velment og uden nogen form for bagtanker.

Forventningsafstemning er nøglen

Selvom vi altid har fået at vide, at modsætninger tiltrækker, ser det ud til, at vi vil føle os i harmoni med vores partnere, når det kommer til gaver. Så meget som vi hader at indrømme det, kan den synkende følelse, når forventningerne ikke helt imødekommer virkeligheden. Eller når din partner giver dig en elkedel. Noget så praktisk, men ikke ligefrem romantisk – specielt hvis du har gennemtænkt den perfekte og mest personlige gave til gengæld. Ud fra undersøgelserne viser det sig, at kvinder er bedre til at modtage gaver, der muligvis ikke lever op til forventningerne, mens mænd måske ender med at se en kortere fremtid for parret, hvis deres gaver viser manglende fælles tankegang. Derfor er det ret essentielt at man får talt om dette som par, så man formår at være på bølgelængde.

You may also like