Blog

Hvad er fordelene ved at bo til leje?

Står du med overvejelser om, om du skal bo til leje eller skal kaste dig over købe bolig? Det kan være en stor beslutning, som skal overvejes grundigt. Derfor vil vi her komme med nogle af de fordele, som følger med at leje fremfor at købe.

Mere forudsigelighed i dit budget

Husmarkedet er meget uforudsigeligt i forhold til uforudsete udgifter. Du ved ikke, hvornår det varme vand går i stykker, hvornår insekter eller rotter angriber dit hjem, hvornår der kommer vandskade, eller hvornår dit fundamentet i boligen går i stykker. Hver af disse nødsituationer kræver penge at rette op på. Når du lejer, betaler du et fast beløb hver måned. Uanset de nødvendige reparationer betaler du stadig det samme beløb.
Du har derved tid til at spare penge til en udbetaling. Du skal være disciplineret for at gøre dette, så det kan være en mulighed, hvis du hver måned opretter en automatisk indbetaling til en opsparingskonto. På lang sigt kan dette give nogle betydelige besparelser på fremtidige renter.

Fleksibilitet og ansvar

Når du først starter et forhold med et andet menneske, kan det være svært at vide, hvor man vil slå sig ned på lang sigt. Leje giver mulighed for at flytte efter behov og når det måtte være nødvendigt. Du planlægger måske ikke at flytte som det ser ud nu, men som lejer bliver det en mere levedygtig mulighed, hvis der skulle åbne nogle muligheder, som kræver en flytning. Som lejer, er det desuden udlejers ansvar at græsplænen er slået og sørge for samt betale for alle reparationer på hjemmet.

Ingen gæld

Ideen om at have en gæld lyder ikke tiltalende for de fleste. Heller ikke hvis det er i fast bolig. Så mange mennesker har så meget gæld, at de ender med at gå på røven. Samtidig er man påvirket af alle de bekymringer som måtte være, med fald i boligmarkedet. Det er dog noget, som man som lejer undgår at skulle bekymre sig om.

Tid til at træffe de rigtige valg

Når det kommer til penge, kan man hurtigt træffe nogle dumme beslutninger. Når man er et senere sted i livet, er det måske nemmere at se, at man har taget nogle dumme beslutninger før hen. Leje giver dig derfor tid til at blive klogere, før du køber et hus. Leje giver mulighed for at få en klar fornemmelse af, hvad man ønsker at eje, og hvor meget man vil bruge.

klik her og se lejeboligerne i Tilst

You may also like